Przysmaki „Latającego Bacy”.wmv

Przysmaki „Latającego Bacy”.wmv
Rozmiar 71,0 MB
Chłodnik to podstawowa „letnia zupa” w menu niejednego narodu. Nie pod każdą szerokością geograficzną najpopularniejsza, ostatnio jednak coraz bardziej powszechna - szczególnie w naszej kuchni. Zimny chłodnik to nieocenione pierwsze danie w gorący, letni dzień.

Sposobów na chłodnik jest wiele - są chłodniki gęste, warzywne jak też lekkie owocowe. Wszystkie, niezależnie z jakich składników przygotowane, mają jednak wiele wspólnego – są orzeźwiające, pożywne oraz dostarczają wiele niezbędnych witamin (np. A i C) i minerałów (sód, fosfor, żelazo czy wapń). Tym bardziej że wykorzystywane do chłodników warzywa są świeże i nie podlegają żadnej zubażającej je obróbce termicznej.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rgawlik.xlx.pl