Szpinak z mięsem w cieście.jpeg
Szpinak z mięsem w cieście.jpeg Rozmiar 18 KB |
SPOSÓB WYKONANIA: Schłodzone masło zetrzeć na tarce. Dodać śmietanę i jajka. Wymieszać. Posolić, dodać proszek do pieczenia i powoli dodawać mąkę aż do uzyskania średnio twardego ciasta. Przykryć i wstawić na 20 minut do lodówki. Wymieszać mięso z cebulą, szpinakiem, cukinią, solą i przyprawami. Dodać masło i wyrobić na gładką masę. Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować. Jeden kawałek ciasta wyłożyć na papier do pieczenia i posmarować nadzieniem. Przykryć drugim kawałkiem ciasta i skleić brzegi. Piec na złoty kolor. Podawać na ciepło np. z kwaśną śmietaną.
Podobne
- Index
- Kuchnia Meksykańska - Ziemniaki pieczone na ostro.jpeg
- PIERŚ KURCZAKA NA SAŁACIE Z MELONEM.jpeg
- Pasztet drobiowy ze śliwkami.jpeg
- Rolada drobiowa super.jpeg
- PLACUSZKI Z GRUSZKI Z TWAROŻKIEM.jpeg
- PIECZONE PLACKI ZIEMNIACZANE.jpeg
- KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI.jpeg
- Chłodnik litewski z awokado.jpeg
- zapiekanka z makaronem i szynką.jpeg
- HAMBURGERY (4 porcje).jpeg
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- wspomnienie.keep.pl