PIERŚ KURCZAKA NA SAŁACIE Z MELONEM.jpeg
PIERŚ KURCZAKA NA SAŁACIE Z MELONEM.jpeg Rozmiar 27 KB |
1 garść listków melisy
1 garść listków mięty
1 garść listków bazylii
skórka z połowy cytryny
1 łyżeczka białego octu balsamicznego
1 łyżka oliwy z oliwek
sałata karbowana lub rzymska
1/2 melona
1 łyżka miodu akacjowego
2 łyżki soku cytrynowego
3 łyżki oliwy
2 łyżki wody
sól, pieprz
szczypta płatków chilli
ewentualnie 2 łyżki wody
Pierś oczyścić i zamarynować w połowie posiekanych ziół zmieszanych ze skórką cytrynową, octem balsamicznym, oliwą, solą, płatkami chilli i świeżo zmielonym pieprzem. Trzymać w marynacie ok.2h. Ugrillować. Przygotować dressing: resztę listków melisy, mięty i bazylii posiekać i wrzucić do blendera. 1 duży plaster melona obrać ze skóry, pokroić w kostkę i wrzucić do blendera. Dodać miód, sok cytrynowy, wodę, sól i pieprz, zmiksować, aby powstała gładka emulsja. Dodać 2 łyżki wody jeżeli emulsja jest za gęsta. Resztę melona pokroić w cienkie plastry, Salatę umyć , osuszyć i wymieszać z połową dressingu. Grillowanego kurczaka pokroić w plastry. Ułożyć na sałacie, razem z melonem, polać resztą dressingu.
Tradycyjna porcja kurczaka z ziemniakami ma 550 kcal, nasza wersja
Podobne
- Index
- Kuchnia Meksykańska - Ziemniaki pieczone na ostro.jpeg
- Pasztet drobiowy ze śliwkami.jpeg
- Rolada drobiowa super.jpeg
- PLACUSZKI Z GRUSZKI Z TWAROŻKIEM.jpeg
- PLACKI Z CUKINII I SZPINAKU.jpeg
- PIECZONE PLACKI ZIEMNIACZANE.jpeg
- Szpinak z mięsem w cieście.jpeg
- KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI.jpeg
- Chłodnik litewski z awokado.jpeg
- zapiekanka z makaronem i szynką.jpeg
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- zespolfriends.xlx.pl