faszerowane jajka.jpeg
faszerowane jajka.jpeg Rozmiar 15 KB |
- 6 jajek
- 15 dkg pieczarek
- posiekany szczypiorek, natka pietruszki, ew. koperek
- 2 łyżki majonezu, łyżka śmietany
- 2 łyżki bułki tartej
- łyżka masła, łyżka oleju
- pieprz i sól do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo. Przekroić na pół. Wyjąć żółtka ze skorupek. Drobno posiekać lub rozgnieść widelcem.
Pieczarki umyć i pokroić na drobne kawałki (można zetrzeć na tarce). Podsmażyć na patelni z łyżką masła i łyżką oleju. Smażyć, aż z grzybów odparuje sok.
Ostudzone pieczarki wymieszać z posiekanymi żółtkami i zieleniną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nadziewać jaja przygotowaną masą.
Podobne
- Index
- Kuchnia Meksykańska - Ziemniaki pieczone na ostro.jpeg
- PIERŚ KURCZAKA NA SAŁACIE Z MELONEM.jpeg
- Pasztet drobiowy ze śliwkami.jpeg
- Rolada drobiowa super.jpeg
- PLACUSZKI Z GRUSZKI Z TWAROŻKIEM.jpeg
- PLACKI Z CUKINII I SZPINAKU.jpeg
- PIECZONE PLACKI ZIEMNIACZANE.jpeg
- Szpinak z mięsem w cieście.jpeg
- KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI.jpeg
- Chłodnik litewski z awokado.jpeg
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- wspomnienie.keep.pl