faszerowane jajka.jpeg

faszerowane jajka.jpeg
Rozmiar 15 KB
Składniki:

- 6 jajek
- 15 dkg pieczarek
- posiekany szczypiorek, natka pietruszki, ew. koperek
- 2 łyżki majonezu, łyżka śmietany
- 2 łyżki bułki tartej
- łyżka masła, łyżka oleju
- pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo. Przekroić na pół. Wyjąć żółtka ze skorupek. Drobno posiekać lub rozgnieść widelcem.

Pieczarki umyć i pokroić na drobne kawałki (można zetrzeć na tarce). Podsmażyć na patelni z łyżką masła i łyżką oleju. Smażyć, aż z grzybów odparuje sok.

Ostudzone pieczarki wymieszać z posiekanymi żółtkami i zieleniną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Nadziewać jaja przygotowaną masą.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rgawlik.xlx.pl