jajka faszerowane.jpeg

jajka faszerowane.jpeg
Rozmiar 39 KB
JAJKA FASZEROWANE

kilka jajek
kilka łyżek majonezu
sól i pieprz

na farsz:

pieczarki
żółty ser
koperek
natka pietruszki
ketchup
szynka

Jajka gotujemy na twardo . Studzimy , obieramy , przekrawamy na połówki i ostrożnie wydrążamy żółtka . Przygotowujemy ulubiony farsz i nadziewamy jajeczne miseczki . Dla ładnego wyglądu posypujemy zieleninką , kleksem ketchupu , plasterkiem rzodkiewki .

moje propozycje na farsze:

Pieczarkowy:
Kilka pieczarek myjemy , kroimy w bardzo drobną kosteczkę i podsmażamy na maśle. Po wystudzeniu rodrabniamy razem z żółtkami (najlepiej za pomocą widelca). Dodajemy majonez i przyprawy .

Serowy:
Ser żółty trzemy na tarce z drobnymi oczkami , mieszamy z żółtkami i majonezem . Przyprawiamy do smaku .

Szynkowy:
Szynkę konserwową drobniutko siekamy , odajemy ugotowane żółtka i przyprawy. Mieszamy z ketchupem.

Ziołowy:
Zółtka mieszamy z posiekanym koperkiem , szczypiorkiem i natką pietruszki . Łączymy z majonezem , solą i pieprzem
JAJKA FASZEROWANE :

5 jajek
1 cebula
25-30 dag pieczarek
łyżka musztardy
sól , pieprz

Jajka gotujemy na twardo . W tym czasie podsmażamy pieczarki z cebulą bardzo drobno pokrojone . Ostudzone jajka kroimy na połówki i wyciągamy żółtko , które ucieramy z pieczarkami i musztardą , przyprawiamy farsz do smaku . Nakładamy w miejsce żółtek .

JAJKA FASZEROWANE :

5 jajek
1 cebula
25-30 dag pieczarek
łyżka musztardy
sól , pieprz

Jajka gotujemy na twardo . W tym czasie podsmażamy pieczarki z cebulą bardzo drobno pokrojone . Ostudzone jajka kroimy na połówki i wyciągamy żółtko , które ucieramy z pieczarkami i musztardą , przyprawiamy farsz do smaku . Nakładamy w miejsce żółtek .
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rgawlik.xlx.pl