ruloniki w galarecie.jpeg
ruloniki w galarecie.jpeg Rozmiar 6 KB |
12 plastrów szynki
2 jaja
1 puszka szparagów konserwowych zielonych lub białych
1 łyżka szczypioru
sól
pieprz
1 łyżeczka musztardy
2-3 łyżki majonezu
1 l bulionu z kostki warzywnego lub drobiowego
¾ paczki żelatyny
½ pomidora
3 różyczki brokuła
3 różyczki kalafiora
6 małych karotek
PRZYGOTOWANIE:
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, a kiedy będą zimne rozgnieść je widelcem, dodać musztardę, szczypior, majonez, przyprawić do smaku solą, pieprzem i dobrze wymieszać. Szparagi odsączyć z zalewy. W osolonej wodzie podgotować kilka minut brokuła, kalafior i karotkę. Bulion zagotować i do gorącego dodać żelatynę i dobrze wymieszać, aż żelatyna się rozpuści. Rozłożyć 6 plastrów szynki i na każdym z nich rozsmarować pastę jajeczną, potem poukładać szparagi i złożyć rogi szynki do siebie na zakładkę. Następnie przygotować pozostałe 6 plastrów szynki i układać na nich pojedynczo nadzianą szynkę złączeniami do spodu i znowu zwinąć na zakładkę. Tak przygotowane rulony układać w szerokim, niewysokim naczyniu, a na każdy rulon położyć po kawałku pokrojonego w pół plastry pomidora, a w wolnych miejscach poukładać ugotowane warzywa i wszystko zalać gotową, ciepłą zalewą. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.
Podobne
- Index
- Kuchnia Meksykańska - Ziemniaki pieczone na ostro.jpeg
- PIERŚ KURCZAKA NA SAŁACIE Z MELONEM.jpeg
- Pasztet drobiowy ze śliwkami.jpeg
- Rolada drobiowa super.jpeg
- PLACUSZKI Z GRUSZKI Z TWAROŻKIEM.jpeg
- PLACKI Z CUKINII I SZPINAKU.jpeg
- PIECZONE PLACKI ZIEMNIACZANE.jpeg
- Szpinak z mięsem w cieście.jpeg
- KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI.jpeg
- Chłodnik litewski z awokado.jpeg
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- wspomnienie.keep.pl