szaszłyki.jpeg
szaszłyki.jpeg Rozmiar 31 KB |
podwójna pierś kurczaka
papryka czerwona
2 - 3 cebule
10 -15 dag boczku wędzonego
marynata :
około 1/2 szkl. oleju
2 - 3 ząbki czosnku
1 łyżeczka tymianku (suszony lub świeży)
1/2 łyżeczki vegety
szczypta pieprzu , szczypta soli , szczypta papryki słodkiej
Piersi pokroić w kostkę około 2 - 2,5 cm . Olej wymieszać z przyprawami (czosnek przecisnąć przez praskę) i zalać mięso , odstawić na około 3 godziny . Boczek i cebulę pokroić w plastry około 0,5 cm grubości (ale zależy od upodobań) , paprykę w kawałki . Na wykałaczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso , cebulę , boczek , paprykę . Szaszłyki owinąć w folię aluminiową (najlepiej każdy osobno) i piec na grilu do miękkości mięsa . Można też bezpośrednio na grilu , ale na tlącym się żarze
Podobne
- Index
- Kuchnia Meksykańska - Ziemniaki pieczone na ostro.jpeg
- PIERŚ KURCZAKA NA SAŁACIE Z MELONEM.jpeg
- Pasztet drobiowy ze śliwkami.jpeg
- Rolada drobiowa super.jpeg
- PLACUSZKI Z GRUSZKI Z TWAROŻKIEM.jpeg
- PLACKI Z CUKINII I SZPINAKU.jpeg
- PIECZONE PLACKI ZIEMNIACZANE.jpeg
- Szpinak z mięsem w cieście.jpeg
- KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI.jpeg
- Chłodnik litewski z awokado.jpeg
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- wspomnienie.keep.pl